KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 117 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към 24/03/2023 17:00:04

Касов
Безкасов
Курс продава
1.96100
1.96000
Курс купува
1.94800
1.94900
Фиксинг на БНБ
1.95583
Касов
Безкасов
Курс продава
1.86000
1.85700
Курс купува
1.77600
1.77800
Фиксинг на БНБ
1.82022
Касов
Безкасов
Курс продава
2.28700
2.28200
Курс купува
2.16200
2.16600
Фиксинг на БНБ
2.22405
Касов
Безкасов
Курс продава
2.02300
2.02100
Курс купува
1.92900
1.93100
Фиксинг на БНБ
1.98079
EN

Увеличение на лимит по кредитна карта и изчисление на дължима вноска по кредит са част от новите функционалности в ОББ Мобайл

date

19 август 2019

ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като им спестява посещения в банков клон.

Ползвателите на ОББ Мобайл са се увеличили с повече от 30% от началото на годината.

Обединена българска банка представи нови функционалности в мобилното банкиране ОББ Мобайл, сред които увеличаване на предварително одобрен лимит по кредитна карта за физически лица, кредитен калкулатор, изпращане на обратна връзка. Увеличаването на лимит по кредитна карта става изцяло дигитализирано и в реално време през мобилното приложение като не изисква посещение в клон на банката, а клиентът може веднага да се възползва от актуализираните параметри на кредита. Всичко се случва в обновено меню на мобилното приложение, в което клиентите могат да открият специално предназначени за тях оферти или бързо и удобно да извършват основни активни и пасивни банкови операции. Другата нова функционалност, която намират в меню Заявки, Кредитен калкулатор, им дава възможност да изчислят дължима вноска по посочена от тях сума на кредит. Изборът на срок и сума удобно се променят с придвижване на слайдер на екрана, като е възможно и ръчно въвеждане.

Сред новите удобства са още възможността да се сканира цял документ, стига той да е в PDF формат. Клиентът може да сподели документа с ОББ Мобайл, да сканира IBAN, сума и основание и сканираната информация да послужи за извършването на левов превод. Изпращането на обратна връзка към ОББ Мобайл също е добавено в улеснение на потребителите. Чрез съобщение към ОББ през ОББ Мобайл те могат да изпращат своите мнения и препоръки със съдържание до 4000 символа. В мобилното приложение връзката с Контактен център е изведена на по-видно и удобно за достъпване място, в меню Повече.

Близо 20% от използващите мобилно банкиране казват, че го използват ежедневно, а ползвателите на ОББ Мобайл са се увеличили с повече от 30% от началото на годината. „Зад статистиката прозира ясната тенденция потребителите да търсят и ползват услуги изцяло онлайн и в движение. Затова решихме не само да следим тенденциите, но и да ги поведем. Предстоят и други нововъведения в мобилното банкиране ОББ Мобайл до края на годината, които да направят потребителското преживяване възможно изцяло дигитално за основни банкови операции“, сподели Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ. „Проучваният ни показват, че 59% от ползващите мобилно банкиране плащат битовите си сметки през него, а близо половината правят трансакции по сметки и плащат данъци през мобилното си устройство. Вярваме, че мобилното банкиране има много по-голям неразгърнат потенциал за изцяло дигитални активни операции, стига да се дадат такива възможности на потребителите. Само така банките ще продължат да бъдат конкурентни и актуални сред бързо-дигитализиращите се услуги от всякакво естество“, допълни още той.

ОББ Мобайл е специализирано приложение за мобилни телефони или таблети, предназначено за извършване на основни банкови операции от физически лица или фирми, както и за получаване на обща банкова информация. В началото на април ОББ обяви за пръв път в България използването на новата функционалност в мобилно банкиране – мултибанкинг. Иновацията позволява на клиентите на банката да следят информацията за свои сметки, разполагаема наличност, движение и детайли по трансакции в още четири други банки. Необходимо условие при добавянето на нова сметка е тя да има IBAN номер и да е достъпна онлайн. През май ОББ Мобайл беше обявено за „Продукт на годината“ в категория „Мобилни банкови услуги“.

Обратно към всички новини