ОББ стъпва на пазара на безконтактни плащания

15.04.2015 г.

 

 • С новата безконтактна дебитна карта Debit MasterCard®клиентите ще могат да пазаруват още по-сигурно и бързо в страната и чужбина

Нови дебитни карти с безконтактна функционалност пусна ОББ за своите клиенти. Така банката официално стъпи на пазара на безконтактни плащания, осигурявайки на картодържателите си възможност за бързи и сигурни плащания в страната и чужбина както в търговската мрежа, така и при онлайн пазаруване.

 

Debit MasterCard® е от по-висок клас и покрива всички стандартни начини за плащане и теглене на пари в брой, като е разработена съобразно нуждите на индивидуалните и бизнес клиенти на ОББ.

 
  
  
  
Debit MasterCard®
World Debit MasterCard®
 
Debit MasterCard® Business
 
 
Стандартна безконтактна карта за индивидуални клиенти
Карта от висок клас, предоставяща допълнителни преференции*
Карта за бизнес клиентите на ОББ
 
 
Основното предимство на Debit MasterCard® е, че може да се използва за резервации на хотели, наем на кола, закупуване на самолетни билети и други операции, които досега бяха достъпни само с кредитни карти. 
 
 
Повече за безконтактната технология
 • Безконтактната технология позволява да се извършват плащания в максимален размер до 25 лв. на територията на страната само с доближаване на картата до безконтактно ПОС–устройство, без въвеждане на ПИН. Така картата винаги е в ръцете на клиента, което гарантира неговата сигурност.

 • Безконтактните плащания са защитени, като при тях се използва технологията на защита с прочитане на чипа от терминалното устройство и въвеждане на ПИН – код.

 • Допълнително удобството при безконтактното плащане с карта Debit MasterCard® на малки и големи суми е, че през цялото време тя е в ръцете на клиента, като по този начин той има повече контрол в процеса на пазаруване.

 

Как и къде може да се извърши безконтактно плащане?
 • Безконтактни плащания се осъществяват с карти, обозначени със символа , какъвто има и на новите Debit MasterCard® от ОББ.

 • Безконтактните плащания на малки и големи суми могат да се извършват на ПОС терминали в страната и чужбина, обозначени с някои от символите за приемане на този вид трансакции.

       
 • Достатъчно е клиентът да каже на търговеца, че ще плати безконтактно, след което да доближи и задържи картата до обозначеното за това място на разстояние 2 - 3 см, докато терминалът потвърди чрез звуков и светлинен сигнал извършване на плащането. ПИН-код се въвежда, ако терминалът го изиска, като на ПОС-терминали, които не поддържат безконтактна технология, плащането се извършва по стандартния начин - чрез прочитане на данните от чипа или от магнитната лента при поставяне на картата в четящото устройство.

 
Какво прави безконтактната Debit MasterCard® от ОББ специална?
 • Няма такса за плащанията от индивидуални клиенти с Debit MasterCard® от ОББ в страната и чужбина, както и за издаването на картата

 • Допълнителна защита за онлайн плащания с безплатната услуга UBB 3-D Secure 

 • Възможност за внасяне на пари в брой на обозначените за това банкомати на ОББ

 • Възможност за заплащане на битови сметки чрез картата и безплатен лесен достъп до месечните извлечения на платежния портал UPAY

 • Безплатни SMS известия при всяка трансакция на стойност над 100 лева

 
* World Debit MasterCard® предоставят допълнително преференции при пътуване в чужбина, предоставени от световноизвестни вериги хотели, rent-a-car фирми, заведения и др., безплатна застраховка при пътуване в чужбина (безплатна медицинска помощ и защита от над 10 вида застрахователни събития), възможност за бонусиране в рамките на лоялната програма на ОББ UWIN и още много.
 
Подробности за предимствата на Debit MasterCard® са достъпни тук, както и в клоновата мрежа на банката.