ОББ бе патрон на постановката „Ателие“ по време на юбилейното издание на фестивала „Сцена на кръстопът“

29.09.2016 г.

ОББ бе патрон на постановката „Ателие” по „Зойкина квартира” от Михаил Булгаков в изпълнение на  на абсолвентите на проф. Стефан Данаилов и първокурсниците от НАТФИЗ. Учредителят и арт директор на „Сцена на кръстопът“ развълнува публиката с церемонията по предаване щафетата от завършилите студенти на младите хора, които прекрачват прага на Академията тази есен.

Слоганът на тазгодишното юбилейно издание на фестивала бе „Театърът безкрая“ и по традиция се проведе от 10 до 23 септември в Пловдив.
С 20 вълнуващи спектакли, част от които бяха и най-добрите представления, отличени през отминалия сезон с награди „Икар“ и „Аскеер“, както и част от премиерните заглавия на най-авторитетните български трупи, и повече от 10 съпътстващи събития – концерти, уъркшоп, представяне на книги и улични представления, премина фестивалът. През всичките дни гостите имаха възможност да се насладят и на мащабна изложба посветена на 400 години от смъртта на забележителния драматург Уилям Шекспир.
Специална книга с интервюта, признания, спомени и много споделени емоции подари фестивалът на своята публика по повод 20-ият рожден ден на театралния форум.

Всички събития преминаха при много висок зрителски интерес, а фестивалът затвърди позициите си на едно от най-значимите и ярки събития в сферата на културата.

ОББ за поредна година подкрепи събитието като част от линията си на подкрепа за българската култура и изкуство.