KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 117 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към 20/03/2023 17:00:18

Касов
Безкасов
Курс продава
1.96100
1.96000
Курс купува
1.94800
1.94900
Фиксинг на БНБ
1.95583
Касов
Безкасов
Курс продава
1.86500
1.86200
Курс купува
1.78100
1.78200
Фиксинг на БНБ
1.82498
Касов
Безкасов
Курс продава
2.29700
2.29200
Курс купува
2.17200
2.17600
Фиксинг на БНБ
2.23370
Касов
Безкасов
Курс продава
2.01300
2.01100
Курс купува
1.91900
1.92100
Фиксинг на БНБ
1.97001
EN

Завърши първата ESG Академия, организирана от ОББ и Стопански факултет на Софийски университет

date

05 юли 2022

Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено обучение в първото издание на “КВС България – ESG Академия“,  сертификационна програма за специалисти по устойчиво управление,  организирана в партньорство със Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". 

Участниците получиха своите сертификати от доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет и гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопански факултет. 

На събитието присъстваха още г-н Питър Рубен, кънтри мениджър на КВС Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк и Теодор Маринов, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп.

В Академията бяха включени следните основни модули: ESG управление и отчетност, Екологичен стълб на устойчивост, Енергийна и климатична политика, Устойчиви финанси, Адаптация и устойчивост към климата.

„Като водеща банково-застрахователна група в България съзнаваме предизвикателствата, пред които светът е изправен. От нас се очаква да задаваме тона и да помагаме на нашите клиенти в техния собствен път към устойчиво бъдеще. Но управлението на този преход е сложно предизвикателство и съм щастлив, че имаме възможността да развиваме знания и умения в сферата на устойчивото управление, благодарение на проекти като тази Академия“, коментира Питър Рубен.

Теодор Маринов, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп сподели за намеренията още през септември да бъде проведено второ издание на академията и заяви: „ОББ инвестира дългосрочно в концепцията за екологично, социално и корпоративно управление и припознава добавената стойност от повишаване на осведомеността по темата“.

Доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет сподели: „Темата за устойчивото развитие е ключова за Стопанския факултет и за Университета. Съвместните ни учебни програми, създадени в партньорство с лидери като KBC България, го доказват. Благодаря на г-н Маринов и на г-н Рубен за възможността да покажем, че академията и бизнесът могат да водят заедно обществото напред в този процес. Ангажиментът ни като университет за постигането на Глобалните цели се реализира чрез научни изследвания, ново учебно съдържание, редица партньорства с бизнес и институции и активно участие в професионалните дискусии по темата в България и навън“.

В заключение гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ на свой ред поздрави първите завършили „КВС България – ESG Академия“ и сподели: „Днес повече от всякога финансовият сектор има възможност да подпомогне реалния бизнес в постигане на целите на Парижкото споразумение и да премине към въглеродно неутрален и кръгов модел на работа. В тази връзка инвестицията в знание и разбиране на социалните, екологичните и управленските (ESG) аспекти на стопанските дейности е изключително важна и навременна инвестиция. Вярвам, че с успешния край на пилотното издание на „КВС България – ESG Академия“ ние даваме ясен знак, че както отговорността към обществото и околната среда, така и търсенето на продуктови/процесни иновации и успешни икономически решения е ключов приоритет за ръководствата на ОББ и Стопански факултет“.

Обратно към всички новини