Започнаха снимките на трети сезон на „Explore Bulgaria“

28.04.2016 г.

National Geographic Channel (NGC) България в партньорство с ОББ за трета поредна година ще осъществят проекта „Еxplore Bulgaria“. Той обединява телевизионния ефир и онлайн платформите на Nat Geo и е разработен специално за българските зрители. Снимките на телевизионната поредица вече започнаха, а излъчването на премиерния епизод ще бъде на празничната за всички българи дата 24 май от 21:30 ч.

Третото издание на проекта отново е реализирано изцяло в България. Експедицията през новия сезон ще бъде основно в Родопите и ще представи най-вече историите на самите изследователи, както чрез материалите, събрани от тях, така и чрез ретроспективни интервюта с четиримата, които ще бъдат заснети след приключването на експедицията.

 „Определено сме горди, че трети път ще реализираме изключително качествен проект с изцяло локално съдържание, предназначено за българските зрители“, каза Красимир Николов, старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа на FOX Networks Group. „ExploreBulgariaотново е покана да преоткрием заедно нашата прекрасна странаи отново дава възможност за изява на българския талант по NationalGeographicChannel, допълни той.

С радост заставаме зад този уникален проект за трета поредна година. Подкрепяме „ExploreBulgariaне само защото чрез него даваме възможност на всички да се докоснат и оценят българската природа и забележителности, но и защото високо оценяваме устойчивите начинания и креативността, а този проект е съчетание именно на тези качества“, коментира Александър Георгиев, началник управление „Банкиране на дребно“ на ОББ, като пожела на изследователите и зрителите още по-вълнуващо и запомнящо се пътешествие.

В третия сезон на проекта познатите лица на „Explore Bulgaria“ – авантюристката Мая Стоилова, олимпиецът Георги Палазов, археологът Надежда Карастоянова и биологът Васил Попов ще се впуснат в изследователско пътешествие из Югозападна България, за да покажат нови интересни места и истории. В предстоящия сезон на поредицата преходът им повече от всякога ще се превърне в експедиция в търсене на неизследвани места в България. Сред локациите, които ще посетят, са село Влахи, Асеновград, платото Белинташ в Родопите, Триград, светилището Харман кая и красивото малко градче Маджарово. „ExploreBulgariaуспя да се докаже като еталон за качество в българските реалити формати. Щастливи сме, че в трети сезон ще развием и надградим утвърдената марка с нови, вълнуващи елементи на roadmovie, по-лични преживявания и истинска изследователска експедиция“, сподели Мартичка Божилова от продуцентска компания АГИТПРОП.

Четиримата изследователи ще пътуват с кемпер. Той ще служи като базов лагер, когато те поемат с колелата си по тесните вити пътеки или когато се спускат в пещери. Кемперът ще бъде и мобилна лаборатория, където изследователите ще анализират събраните данни. Неформалният лидер на групата отново ще бъде Георги Палазов, с Мая и Надежда като партньори в мисията и Васил като човека от лабораторията, който винаги се справя с някакво ново предизвикателство.

Тази година проектът е подкрепен от Обединена българска банка като ексклузивен партньор. Банката застава зад „Explore Bulgaria“ за трета поредна година.