KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 117 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към

Касов
Безкасов
Курс продава
0.00000
0.00000
Курс купува
0.00000
0.00000
Фиксинг на БНБ
0.00000
EN

Умно решение за винарство спечели голямата награда на преакселераторската програма „ChallengeYou”

date

27 май 2019

Екип “BeVine” е големият победител в преакселераторската програма “ChallengeYou” – иницатива на JA Bulgaria и дъщерното ѝ дружество The Edge: R&BD, в партньорство с ОББ. Екипът предлага комбинация от софтуерно и хардуерно решение за намаляване на болестите по лозата. Решението е вече в тестов етап, а първите клиенти са собственици на малки лозови масиви и винарна в южна България.

„Много ми харесва, че екипът-победител съчетава традиционен за страната ни сектор, какъвто е агропредприемачеството и винарството с новите технологии. Убедена съм, че това е бъдещето. JA и дъщерното ни дружество The Edge с радост ще подкрепят екипа в следващите стъпки“ – каза Милена Стойчева, изълнителен директор на JA България и The Edge: R&BD.

На финала участваха общо 12 екипа, които се бориха за голямата награда, осигурена от JA Bulgaria, дъщерното й дружество The Edge: R&BD и в партньорство с ОББ, а именно 6-месечно менторство, работно пространство и помощ на екипа за комерсиализация на тяхната идея.

„С радост подкрепих BeVine в развитието на иновативното им решение, което несъмнено е полезно за винарския сектор, в който са се прицелили. Тяхната апликация може да се разгърне на по-широкия селскостопански пазар, дори на международно ниво и пасва идеално на посоката на развитие на т.нар. прецизно земеделие. Разполагат със солидна база данни с потенциални клиенти и имат на своя страна технологиите, които им дават възможността да успеят. Не на последно място – харесах и техния бизнес модел. Способен е да генерира устойчиви приходи в сравнително кратък период от време, защото, нека си го признаем, предприемачите трябва да реализират и печалби от своята идея, тъй като никой не търси иновациите за самите иновации като такива“, коментира Кристоф Де Мил, директор „Финанси“ на ОББ и иновационен лидер на КВС Груп в България.

Преакселераторската програма “ChallengeYou” стартира през тази година, като първото й издание продължи осем седмици – от март до май, през които участниците посетиха редица работилници и обучения, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица „менторски следобеди“, demo day и финално състезание. В програмата участваха български студенти от различни специалности и университети, които работиха върху идеи в следните направления: финтех, изкуствен интелект, IoT, виртуална реалност, здравеопазване, чиста енергия, агро иновации.

Обратно към всички новини