KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 117 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към 29/03/2023 17:00:09

Касов
Безкасов
Курс продава
1.96100
1.96000
Курс купува
1.94800
1.94900
Фиксинг на БНБ
1.95583
Касов
Безкасов
Курс продава
1.84400
1.84100
Курс купува
1.76000
1.76200
Фиксинг на БНБ
1.80311
Касов
Безкасов
Курс продава
2.28600
2.28100
Курс купува
2.16100
2.16500
Фиксинг на БНБ
2.22284
Касов
Безкасов
Курс продава
2.00100
1.99900
Курс купува
1.90700
1.90900
Фиксинг на БНБ
1.96113
EN

Клиентите на ОББ вече могат да инвестират в своята зона на комфорт с ExpertEase

date

20 юни 2019

На 20 юни 2019 г. KBC Груп обяви създаването на клон на KBC Асет мениджмънт в България и същевременно стартира иновативен инвестиционен продукт: фондове ExpertEase. Новосъздаденият клон ще подпомага продажбите на фондове, създадени от продуктовите звена на KBC Асет мениджмънт, както и ОББ Асет мениджмънт, и ще използва клоновата мрежа на ОББ и ДЗИ като канал за разпространение. Целта на фондовете ExpertEase е да съчетаят зоната на комфорт на клиента с конкретно инвестиционно решение. Тази иновативна инвестиционна философия се нарича "Инвестиране в зоната на комфорт" (CoZI).

Зоната на комфорт се определя не само от собствените знания и опит на клиента, от неговите финансови средства и цели, от продължителността на избрания инвестиционен период, но и от неговия толеранс към поемане на загуби.

"Инвестирането в зоната на комфорт" (CoZI) разширява конвенционалния подход, като включва аспекти, свързани с емоционалната страна на инвестициите. По време на лична среща с инвестиционен консултант от ОББ, клиентът и консултантът съвместно определят типа инвеститор, рисковия му профил и толерантността му към загуби, неговите цели и очаквания. След като се направи това, инвестиционното решение се управлява от специалистите на KBC Асет мениджмънт, които внимателно следят пазарните колебания и реагират адекватно, за да запазят инвестицията в рамките на параметрите на профила.

„С гордост можем да споделим, че КВС Асет мениджмънт е лидер по отношение на пазарния дял в Белгия и България. Компанията е в топ три в основните пазари, в които развива дейност. Убедени сме, че навлизането на КВС Асет мениджмънт на българския пазар ще укрепи присъствието на КВС Груп в страната и ще предложи иновативни продукти на клиентите на ОББ и ДЗИ“, каза Йохан Лема, Главен изпълнителен директор на KBC Асет Мениджмънт. „Само 1 от 50 клиенти на ОББ използват инвестиционни фондове. За сравнение, в Белгия 1 от 5-ма клиенти на банката са клиенти и на управляващото дружество. Виждаме голям потенциал за растеж на българския пазар и целим 1 от 6-ма клиенти на банката да използват инвестиционни планове в следващите години“, добави още той.

„Потенциалът на пазара на инвестиционни фондове са свободните средства на българите в депозитни и спестовни сметки, с лихва близка до 0%.  Ножицата между лихвите по спестяванията и инфлацията намалява реалната доходност до отрицателни стойности. Затова инвестиционните фондове са подходяща алтернатива. При настоящия пазар на инвестиционни фондове от 1.5-2 млрд. лева, смятам, че е реалистично увеличение с 1-2 млрд. в близките 2 години, тъй като не можем да очакваме толкова бърза конверсия от депозити към инвестиционни продукти“, обясни Петър Андронов, кънтри мениджър на KBC Груп в България.

Включването на поведенчески параметри в инвестиционните решения създава доверие и увереност за инвеститора, че остава в зоната си на комфорт с помощта на техники и експертиза, предоставени от мениджърите на фондове на KBC Асет Мениджмънт.

„Имаме наблюдение, че хората не приемат по едни и същ начин печалбите и загубите. Това е причината все повече да се фокусираме върху емоционалния аспект на инвестирането и върху персонализираното описание на инвеститорите. Това ни вдъхнови да предложим иновативен подход към инвестициите и към клиентите. Този нов подход нарекохме CoZI. CoZI означава не само че инвеститорите имат персонализиран портфейл с възвръщаемост, която отговаря на инвестиционните им цели, но също така осигурява спокойствие когато фондовият пазар се движи в положителна или отрицателна посока. За постигането на тази цел CoZI съчетава дългогодишен опит с нови научни открития ”, допълни Франк Ван де Вел, Главен директор “Продажби и подпомагане на клиенти” на KBC Асет Мениджмънт.

„Клиенти от страните, в които оперира KBC Асет Мениджмънт, вече са инвестирали над 9,4 милиарда евро в ExpertEase фондове ”, добави Катина Пейчева, генерален мениджър на клона на KBC Асет Мениджмънт в България и изпълнителен директор на ОББ Асет Мениджмънт. Подходът към инвестициите като емоционално, а не само рационално решение, дава ново изживяване на клиентите и осигурява качество, надвишаващо традиционната инвестиционна практика.

 

Справка:

Мотото на KBC Асет Мениджмънт е „да мислим от гледна точка на местната общност, да създаваме заедно“, с присъствие на шест основни пазара със следните пазарни дялове: Белгия (31%), Чешка република (24%), Словакия (7%), Унгария (12%), Ирландия (8%) и България (15%), обслужвайки общо над 1.2 милиона клиенти и с над 520 служители. Активите под управление възлизат на 214 милиарда евро. KBC Асет Мениджмънт има високоефективни операции с акцент върху непрекъснатия и автоматизиран процес на обработка на информацията, като се основава на технологично подпомогнат експертен опит с фокус върху иновациите.

ОББ Асет Мениджмънт има 15-годишна история на българския пазар и управлява 9 фонда, на обща стойност над 230 милиона лева. Управляваните фондове са сред най-успешните в страната и предлагат иновативни възможности за инвестиции на българския и международните капиталови пазари. ОББ Асет Мениджмънт е номер едно на пазара за местни фондове.

Обратно към всички новини