Стартира благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 2016-2017

13.12.2016 г.

„Да помогнем на децата с тежки хронични заболявания“ е темата на новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на президента на Р България.

Ние отново заставаме зад кампанията и Ви призоваваме да подкрепите нейната кауза да помогне на децата с тежки хронични заболявания. Тази година инициативата си поставя за цел да осигури модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение в университетските и областни лечебни заведения, които имат изградени компетенции, ясна стратегия за подобряване диагностиката и лечението на тези заболявания и функционират като референтни центрове.

На страдащите от тежки хронични заболявания деца „Българската Коледа“ ще помогне за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психологична терапия.

Възможността за осъществяването на навременна и прецизна диагностика и оптимално лечение при тези заболявания е от особено значение за засегнатите деца, тъй като само по този начин те получават шанс за овладяване на здравословното състояние и интеграция в обществото. Новите методи на диагностика позволяват навременното откриване на заболяванията в ранна детска възраст, което се отразява на намаляване честотата на хроничните заболявания и предотвратяване появата на тежки състояния.

Всеки, желаещ да се присъедини към каузата, може да го направи, като:

  • Дари по сметка на „Българската Коледа“ на IBAN BG13UBBS80023300186210, BIC код: UBBSBGSF, за "Българската Коледа". Клиентите на електронното ни банкиране могат да го направят оттук, а потребителите на платежния ни портал UPAY - оттук;
  • Дари чрез виртуалния ПОС на страницата на инициативата www.bgkoleda.bg;
  • Изпрати SMS на номер 1117 за всички мобилни оператори.