Специалната награда за принос в изкуството на ОББ тази година отива при Поли Генова

30.08.2016 г.

Ежегодно от ОББ даваме своята награда на изтъкнат и заслужил български творец по време на Празници на изкуствата „Аполония“, като това е втората най-престижна награда на Фестивала.

Поли Генова ще бъде новият носител на специалната статуетка, която е дело на талантливата българска скулпторка Лина Маджарова. В статуетката присъства антично изображение на делфин – едновременно древен символ на финансовите взаимоотношения между хората и митичен спътник на бога на изкуствата Аполон.

Певицата бе избрана от феновете на официалната Фейсбук страница на банката (https://www.facebook.com/UnitedBulgarianBank) след едноседмично гласуване.

Досегашните носители на наградата са Антони Дончев, Ангел Заберски-син, Камен Калев, Силвия Чолева, Евгений Йонов, Белослава, Камен Донев, Живко Петров и Мариус Куркински.

Празниците на изкуствата „Аполония“ са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България, който Обединена българска банка с гордост подкрепя вече 22 години.

Ден след официалното откриване на фестивала – на 3 септември, сцена ОББ ще посрещне Тиери Мейяр ДжазТрио – проект в иновативен музикален жанр, в който Мейяр внася влиянието на своя опит, изграждайки хармонична смес от класика, джаз и world music. Освен Тиери Мейяр на пианото, ще чуем Доминик ди Пиаца – контрабас, и Йоан Шмид – ударни.