Петър Андронов е Банкер на годината 2018

Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и председател на Кънтри тийма на КВС Груп за България, беше отличен с приза „Банкер на годината“ 2018 на вестник Банкер за отличното развитие на ОББ през изминалата година. Това е третата награда „Банкер на годината“ за г-н Андронов. Отличието идва 3 години след предишната награда „Банкер на годината“, която получава през 2015 г. за утвърждаване на управляваната от него тогава СИБАНК и съхраненото доверие на клиентите. Първият приз „Банкер на годината“ той получава още през 2009 г. за спечеленото доверие на акционерите от KBC Груп и успешното развитие на СИБАНК през същата година.

Признанието идва в изключително предизвикателна година за нас от ОББ, вече като част от белгийската финансова група KBC. Изминахме дълъг път на интеграция между ОББ и СИБАНК и положихме огромни усилия това да се случи в най-кратки срокове. Не винаги беше лесно да се адаптираме към всички текущи и предстоящи промени, а през изминалата година дори успяхме да подобрим финансовите резултати на ОББ с впечатляващи темпове. Горд съм, че екипът ни работи с амбицията да бъдем най-добрите и съм щастлив, че усилията ни са оценени и от професионалната общност в страната.”, сподели Петър Андронов по повод получаването на отличието.

Наградите „Банкер на годината“ се проведоха за 25-ти път и отличиха най-успешните банкови мениджъри за цялостната им дейност и представяне на управляваните от тях институции през годината и приноса им в стабилното развитие на финансовите институции. Събитието традиционно се организира от вестник „Банкер“ и събира на едно място финансовия елит на страната. Финансовият седмичник на България продължава традицията си, съхранена точно четвърт век – да отличава мениджърите на онези финансови институции, които постигат най-забележителни успехи през годината.