KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 1 17 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към 02/06/2023 17:00:22

Касов
Безкасов
Курс продава
1.96100
1.96000
Курс купува
1.94800
1.94900
Фиксинг на БНБ
1.95583
Касов
Безкасов
Курс продава
1.86100
1.85800
Курс купува
1.77700
1.77900
Фиксинг на БНБ
1.81718
Касов
Безкасов
Курс продава
2.34300
2.33800
Курс купува
2.21800
2.22200
Фиксинг на БНБ
2.27607
Касов
Безкасов
Курс продава
2.04800
2.04600
Курс купува
1.95400
1.95600
Фиксинг на БНБ
2.00433
EN

Обединена българска банка и списание National Geographic България наградиха астроном от БАН

date

08 октомври 2013

 

  • Най-добрите фотографии от конкурса „Светът в един флаг“ са представени в изложба на Моста на влюбените
 
Обединена българска банка и списание NationalGeographicБългария връчиха първа награда на астронома от БАН Галин Борисов по време на официалното откриване на изложбата „Светът в един флаг“. Изложбата, която може да бъде разгледана на Моста на влюбените до 21 октомври 2013 г., е посветена на едноименния фотографски конкурс и включва 40 от най-добрите фотографии на участниците от надпреварата.
 
„Подкрепихме конкурса и изложбата „Светът в един флаг“, защото сме убедени, че вдъхновението и желанието да представиш различна гледна точка с помощта на собственото въображение трябва да се стимулират. Обединена българска банка съдейства и партнира на десетки културни прояви, за да може все повече таланти и техните произведения да намират реализация“, каза Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“, Обединена българска банка.

Конкурсът „Светът в един флаг“ беше организиран от Обединена българска банка, National Geographic България и National GeographicChannel по случай 125-годишния юбилей на Националното географско дружество. Условието беше участниците да представят интерпретация на флага на Дружеството, придържайки се към неговата цветова схема – синьо, кафяво и зелено. 10-членно жури, съставено от дизайнери, фотографи, редактори и представители на организаторите, оцени творческия замисъл и качеството на всяко едно предложение и определи победителите.
 
„От името на Санома Блясък България, издател на списание National Geographic България, и от името на нашите колеги от National Geographic Channel България бих искал да изкажа благодарностите ни към Обединена българска банка за подкрепата на конкурса и за това, че споделят ценностите на NationalGeographic”, посочи Николай Караджов, директор издания в Санома Блясък България.
 
Галин Борисов от Варна спечели журито със своя флаг „Планински импресии”. Победителят е докторант в Института по астрономия, както и в Националната астрономическа обсерватория Рожен към Българската академия на науките. В първата петица се класираха още: Свилен Панайотов от София с флаг „Човек и земя”, Давид Манолов от Етрополе с флаг „Светът през моите очи”, Елеонора Гаврилова от Мездра с флаг „Небе, земя, вода” и Красимир Матаров от Благоевград с флаг „Цветен свят”.
 
Наградата на публиката и чек за 125 щатски долара спечели Димитър Тодоров от Пловдив с флаг „Висящи между небето и земята”. Неговият проект събра най-много гласове на сайта 125natgeo.bg. Всички флагове, участвали в конкурса, могат да бъдат разгледани на 125natgeo.bg.
  
За конкурса „Светът в един флаг“
Конкурсът „Светът в един флаг“ беше организиран от списание National Geographic България, National Geographic Channel България и Обединена българска банка по случай 125-годишния юбилей на Националното географско дружество. Всеки участник трябваше да сглоби флаг от три свои снимки, като се придържа към цветовата схема на официалния флаг на Дружеството – синьо, кафяво и зелено, символизиращи небето, земята и водата. Близо 1800 бяха предложенията за българска интерпретация на флага на Националното географско дружество, които взеха участие в конкурса „Светът в един флаг”.
 
За Обединена българска банка
Учредена през 1992 г., след сливането на 22 български регионални търговски банки, Обединена българска банка е първият и най-мащабен консолидационен проект в българския банков сектор. Банката поддържа и развива устойчива политика на корпоративна социална отговорност като част от активния си ангажимент към обществото, неговите членове, неговата история и бъдеще. Цялостната стратегия на Обединена българска банка в сферата на корпоративната социална отговорност е насочена към няколко основни линии на подкрепа, тясно обвързани със съхраняването на обществените устои в исторически и културен план, с поощряването на иновативните изяви в изкуството и науката, с подкрепата за спорта и активния начин на живот и не на последно място – с отговорността към уязвимите членове на обществото.
Обратно към всички новини