KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 1 17 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към 26/05/2023 08:26:16

Касов
Безкасов
Курс продава
1.96100
1.96000
Курс купува
1.94800
1.94900
Фиксинг на БНБ
1.95583
Касов
Безкасов
Курс продава
1.86400
1.86100
Курс купува
1.78000
1.78100
Фиксинг на БНБ
1.81921
Касов
Безкасов
Курс продава
2.31500
2.31000
Курс купува
2.19000
2.19400
Фиксинг на БНБ
2.25292
Касов
Безкасов
Курс продава
2.05700
2.05500
Курс купува
1.96300
1.96500
Фиксинг на БНБ
2.01487
EN

ОББ и СИБАНК се обединиха

date

06 февруари 2018

След правното вливане на СИБАНК ЕАД на пазара остана само новата Обединена българска банка АД


Няма промени за клиентите на ОББ и СИБАНК в резултат на правното вливане

 

Вчера в Търговския регистър бе вписано юридическото вливане на СИБАНК ЕАД в Обединена българска банка АД (ОББ). С това СИБАНК престава да съществува като отделно юридическо лице, а клиентите ѝ автоматично стават клиенти на ОББ. Обединяването на двете банки е процес, който цели да изведе на челни позиции новата, по-голяма ОББ.

„Правното вливане на СИБАНК в ОББ е следваща стъпка в окрупняването на бизнеса на белгийската KBC Груп в България. Организирали сме процесите си така, че трансформацията на организацията да стане почти неусетно за клиентите. Крайната цел е вече още по-голямата банка ОББ да бъде пример за отличен финансов партньор – с бързина, гъвкавост, отношение, обслужване, модерност, динамика и иновативност. В тригодишната ни стратегия качеството на клиентското обслужване е двигател за развитие. Вярвам, че това ще бъде видимо още в тази година.“, коментира главният изпълнителен директор на ОББ г-н Петър Андронов.

Няма промени за клиентите на ОББ и СИБАНК в резултат на правното вливане. Не е необходимо преиздаване на кредитните и дебитните карти до изтичане на тяхната валидност. Условията по кредити, депозити и други продукти и услуги се запазват, съгласно сключените с всяка от двете банки договори.

В съответствие с българското законодателство, сметките на всички досегашни клиенти на СИБАНК ще имат IBAN номера, съдържащи името на ОББ, а именно – UBBS. Тази бъдеща промяна ще настъпи след няколко месеца. Тя е напълно техническа и по никакъв начин няма да се отрази на сметките на клиентите. Старият и новият IBAN номера ще функционират успоредно до края на ноември 2018 г. Всички клиенти ще бъдат информирани за евентуални промени, които ги касаят, през предпочитаните от тях канали за информиране от банката – имейл, лично писмо, телефонно обаждане, SMS.
Поетапното обединяване на клоновата мрежа на ОББ и СИБАНК ще продължи и в следващата половин година. Процесът започна още през август миналата година, като от тогава до сега общо 32 клона отвориха врати за клиенти и на двете банки.

От началото на март месец клиентите на ОББ ще могат да бъдат обслужвани и във всички досегашни клонове на СИБАНК. Така точките на банката за работа с клиенти ще се увеличат с 30% и ще наброяват 245 клона в цялата страна.
В следващите месеци досегашните клиенти на СИБАНК ще продължат да посещават познатите им банкови клонове, както и вече обединените клонове.
Всяка актуална информация за клиентите ще бъде публикувана на корпоративния уебсайт в специално създаден раздел: https://www.ubb.bg/unitedforyou, а служителите в клонова мрежа и в контактния център на 0700 117 17 са подготвени да отговорят на всички запитвания.

За KBC Group (www.kbc.com)
КВС е интегрирана банкозастрахователна група с разнообразие от канали, която е насочена главно към клиенти физически лица, МСП и местни средноголеми корпоративни клиенти. Групата се фокусира върху своите основни пазари в Белгия, някои страни от Централна и Източна Европа (Чехия, Словакия, България и Унгария) и Ирландия. Групата има присъствие и в други, подбрани страни и региони по света. Централата на КВС се намира в Брюксел (Белгия). Групата има над 38 000 служителя и е регистрирана на брюкселската фондова борса Euronext (борсов символ “KBC”).

За KBC Груп в България
KBC Груп е най-голямата финансова група в България, която предлага пълен спектър от финансови услуги – банкиране, застраховане, инвестиционно банкиране, инвестиране във взаимни фондове, брокерски услуги и лизинг – чрез дружествата си ОББ, ДЗИ (с 2 дружества), ОББ Интерлийз (с 2 дружества), ОББ Асет мениджмънт, ОББ Застрахователен брокер и ОББ Факторинг. Присъства на българския банково-застрахователен пазар от 2007 г., когато придобива ДЗИ и СИБАНК.

За ОББ
Създадената през 1992 г. ОББ стана част от белгийската финансова група през юни 2017 г. След вливането на СИБАНК ЕАД в нея, тя заема трето място на българския пазар с размер на активите от 11 млрд. лева. ОББ обслужва физически лица, МСП и големи корпоративни клиенти.
През декември 2017 г. рейтинговата агенция Fitch (Фич) повиши дългосрочния рейтинг на ОББ за втори път в рамките на половин година след придобиването ѝ от белгийската финансова група KBC. Така, в рамките на няколко месеца, рейтингът на ОББ беше увеличен с безпрецедентните 7 нива – от ‘B+’, през ‘BBB+’ до настоящото си най-високо ниво в 25-годишната история на Обединената банка и на българската банкова система – ‘A-‘.

 

Обратно към всички новини