ОББ и Националният природонаучен музей с нова образователна игра, посветена на растителния свят на България

17.11.2015 г.

Ново уникално предизвикателство за любителите на българската природа и най-вече за изкушените от растителния свят подготвиха ОББ и Националният природонаучен музей с една от най-комплексните образователни игри, представяни в социалните мрежи.

В рамките на един месец на официалната Facebook страница на Банката феновете ще могат да се включат в три игри, през които преминава нишката на любовта към ботаниката и растителното разнообразие в България.

Първото предизвикателство дава възможност на най-любознателните да споделят своите въпроси и отговори, свързани с растителния свят, демонстрирайки енциклопедични знания и умения да провокират с интересни и малко известни факти за треви, цветя, дървета и др. Четири от въпросите, оценени най-високо като научна стойност и увлекателност от учените-ботаници на Националния природонаучен музей, получават специални награди от ОББ и Музея, като наред с това ще бъдат представени във втората част от съвместната игра. В нея всички фенове ще имат шанса да отговорят вярно на отличените въпроси и отново да се борят за призове от Банката и НПМ – общо четири за времето на играта.

Наред с това, като основна линия през втората част от играта, всички заинтригувани от растителното многообразие ще могат сами или със семействата си да се включат в продължението на спечелилата симпатиите на публиката интерактивна игра „БГ Изследовател“. В нея всеки ден участниците ще могат да отговарят на въпроси за растенията в България в четири категории – бяло, жълто, червено и зелено и не само да покажат познания, но и да ги разширят с увлекателната информация, подготвена от г-жа Ирина Герасимова, ботаник в Националния природонаучен музей. Всяка седмица в рамките на 1 месец трима късметлии  ще получават награди, сред които и еднократен семеен пропуск за НПМ, а на финала един от потребителите ще спечели големия приз на „БГ Изследовател 2“.

Образователната игра е второто съвместно начинание на ОББ и Националния природонаучен музей, след като миналата година Банката и научната институция заедно отбелязаха 125-годишнината на НПМ, представяйки по атрактивен и достъпен начин животинското многообразие в България. Големият интерес и високата оценка на публиката изведоха играта „БГ Изследовател“ до финала на престижния конкурс на Българските награди за уеб.

Повече за новото издание на играта можете да откриете тук.