KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 117 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към

Касов
Безкасов
Курс продава
0.00000
0.00000
Курс купува
0.00000
0.00000
Фиксинг на БНБ
0.00000
EN

ОББ бе патрон на откриващия спектакъл на 19-тото издание на Фестивала „Сцена на кръстопът“

date

11 септември 2015

Постановката „Сестри Палавееви“ на Драматичен театър – Пловдив по едноименния роман на Алек Попов откри 19-тото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ под патронажа на Обединена българска банка. Пловдивската публика отново доказа, че е съставена от истински ценители на сценичното изкуство, като прие повече от възторжено премиерното заглавие на театъра и първо поставяне на сцена на творбата.

На свой ред, ОББ удостои режисьора на спектакъла Елена Панайотова с почетна статуетка за благодарност към творческия прочит и високо оцени актьорските превъплъщения на Боряна Братоева, Мила Люцканова, Добрин Досев, Симеон Алексиев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова и цялата трупа на ДТ-Пловдив.

Изключително сме радостни, че имаме възможността да бъдем патрон именно на тази постановка. Сигурни сме, че прекрасната игра и неповторимият режисьорски подход ще накарат публиката да хареса „Сестри Палавееви“ вече не само като роман, но и като сценична творба“, сподели веднага след представлението Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“ на Обединена българска банка. От името на Банката, част от спонсорската общност на Фестивала, тя подчерта удовлетворението на финансовата институция от това, че чрез инициативите си в подкрепа на театъра у нас Банката има шанса да спечели нова публика за залите и да подпомогне за включването на знакови и нови заглавия в афишите на българските храмове на Мелпомена.

Премиерата на „Сестри Палавееви“ постави началото на 19-тата „Сцена на кръстопът“ при изключителен интерес, като даде възможност на новатора-режисьор Елена Панайотова да представи своята интерпретация на романа – начинание, в което освен от актьорите, бе подпомогната и от самия автор на едноименния роман Алек Попов и режисьора-сценарист Деляна Манева – творчески тандем, застанал и зад хитовия „Мисия Лондон“. Високата оценка, която публиката даде на спектакъла, даде заявка за успех на цялата програма на Фестивала, който традиционно се провежда от 10 до 23 септември. Програмата включва едни от най-успешните представления на национални и международни театри през изминалата година.

ОББ за поредна година подкрепи събитието като част от линията си на подкрепа за българската култура и изкуство. През 2015 г. тя се изрази в партньорство с утвърдените фестивали „Опера в парка“, Мартенски музикални дни, Варненско театрално лято, Празници на изкуствата „Аполония“ и подпомагане на обучението на възпитаниците в катедра „Екранни изкуства“ на НАТФИЗ.

Обратно към всички новини