ОББ бе патрон на откриващия спектакъл на 19-тото издание на Фестивала „Сцена на кръстопът“

11.09.2015 г.

Постановката „Сестри Палавееви“ на Драматичен театър – Пловдив по едноименния роман на Алек Попов откри 19-тото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ под патронажа на Обединена българска банка. Пловдивската публика отново доказа, че е съставена от истински ценители на сценичното изкуство, като прие повече от възторжено премиерното заглавие на театъра и първо поставяне на сцена на творбата.

На свой ред, ОББ удостои режисьора на спектакъла Елена Панайотова с почетна статуетка за благодарност към творческия прочит и високо оцени актьорските превъплъщения на Боряна Братоева, Мила Люцканова, Добрин Досев, Симеон Алексиев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова и цялата трупа на ДТ-Пловдив.

Изключително сме радостни, че имаме възможността да бъдем патрон именно на тази постановка. Сигурни сме, че прекрасната игра и неповторимият режисьорски подход ще накарат публиката да хареса „Сестри Палавееви“ вече не само като роман, но и като сценична творба“, сподели веднага след представлението Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“ на Обединена българска банка. От името на Банката, част от спонсорската общност на Фестивала, тя подчерта удовлетворението на финансовата институция от това, че чрез инициативите си в подкрепа на театъра у нас Банката има шанса да спечели нова публика за залите и да подпомогне за включването на знакови и нови заглавия в афишите на българските храмове на Мелпомена.

Премиерата на „Сестри Палавееви“ постави началото на 19-тата „Сцена на кръстопът“ при изключителен интерес, като даде възможност на новатора-режисьор Елена Панайотова да представи своята интерпретация на романа – начинание, в което освен от актьорите, бе подпомогната и от самия автор на едноименния роман Алек Попов и режисьора-сценарист Деляна Манева – творчески тандем, застанал и зад хитовия „Мисия Лондон“. Високата оценка, която публиката даде на спектакъла, даде заявка за успех на цялата програма на Фестивала, който традиционно се провежда от 10 до 23 септември. Програмата включва едни от най-успешните представления на национални и международни театри през изминалата година.

ОББ за поредна година подкрепи събитието като част от линията си на подкрепа за българската култура и изкуство. През 2015 г. тя се изрази в партньорство с утвърдените фестивали „Опера в парка“, Мартенски музикални дни, Варненско театрално лято, Празници на изкуствата „Аполония“ и подпомагане на обучението на възпитаниците в катедра „Екранни изкуства“ на НАТФИЗ.