KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 1 17 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към 01/06/2023 08:26:15

Касов
Безкасов
Курс продава
1.96100
1.96000
Курс купува
1.94800
1.94900
Фиксинг на БНБ
1.95583
Касов
Безкасов
Курс продава
1.86700
1.86500
Курс купува
1.79100
1.79300
Фиксинг на БНБ
1.83079
Касов
Безкасов
Курс продава
2.31400
2.31200
Курс купува
2.22500
2.22700
Фиксинг на БНБ
2.26356
Касов
Безкасов
Курс продава
2.05000
2.04800
Курс купува
1.96000
1.96200
Фиксинг на БНБ
2.01134
EN

Нови функционалности подобряват клиентското преживяване в ОББ Мобайл

date

30 юли 2020

След като преди месец Обединена българска банка (ОББ) обяви, че през мобилното приложение ОББ Мобайл вече може да станеш неин клиент за 15 минути, без да посещаваш клон, днес компанията представи нови удобни функционалности на своето мобилно банкиране.

„Филтър на трансакциите“ е първата нова функционалност, позволяваща на потребителите да сортират своите трансакции по сметки, както и да експортират движенията по своите сметки и карти в PDF формат. Тя е на разположение на потребителите след избор на сметка от меню Продукти->Сметки->Движения. За тях ще бъдат налични следните филтри: сума; дата (възможен е избор на период не по-голям от 1 година назад); входящи/ изходящи трансакции; както и вид трансакции (напр. преводи между собствени сметки; левови преводи; чужда валута; превод към бюджета; захранване на кредитна карта; битови сметки). Избирайки бутона „Прилагане на филтъра“, за потребителя се отваря нов екран със сортираните от него трансакции. На същия екран той може да се възползва от възможността да експортира сортираните трансакции в отделен PDF файл, чрез избор на иконката в горния десен ъгъл.

На разположение на клиентите е още функционалността „Превалутиране“. Тя дава възможност при извършване на преводи с превалутиране да бъде получена информация относно валутния курс, таксата за превод и общата сума. Функционалността е налична за следните видове преводи с превалутиране: превод между собствени сметки; валутен междубанков превод; валутен превод в ОББ.

В допълнение ОББ Мобайл вече дава опция за избиране на „Бъдеща дата на плащане“. Функционалността предоставя възможност на индивидуални и бизнес клиенти да извършват плащания с бъдещата дата за следните видове преводи: превод между собствени сметки (само за левови сметки); превод в лева; бюджетен превод; валутен превод в ОББ; захранване на кредитна карта. При избор на полето „Бъдещ вальор“ на екрана се отваря календар, от който потребителят следва да избере желаната дата, която може да бъде максимум 30 дни напред. Полето не е със задължителен характер и в случай, че клиентът желае преводът да бъде нареден незабавно, полето следва да остане празно. Календарът позволява на потребителите да избират както работни, така и неработни дни, но при избор на неработен ден, в зависимост от превода, той ще бъде излъчен последния или първия работен ден, предхождащ или следващ избраната дата.

За допълнително улеснение на потребителите на мобилната апликация е внедрен и нов бутон „Какво ново в ОББ Мобайл“. Чрез тази функционалност лесно и на едно място могат да се проследят какви са промените в последната версия на апликацията. Тя се визуализира само веднъж при успешна активация и актуализация с последната версия на приложението. Начален екран „Какво ново в ОББ Мобайл“ показва на потребителя по какъв начин да навигира в апликацията, а следващите няколко екрана съдържат информация за нововъведените функционалности. След избирането на финален екран с бутон „Отиди в приложението“, клиентът бива отведен към екрана за влизане в ОББ Мобайл чрез потребителско име и парола.

Всички вече известни и добре познати функционалности на ОББ Мобайл остават сред ключовите предимства на апликацията. Сред тях са възможност за кандидатстване за потребителски кредит до 35 000 лв. изцяло онлайн; онлайн разплащания в лева и валути с пръстов отпечатък за по-голяма сигурност (или лицево разпознаване) между свои сметки, към трети лица, към бюджета; следене на баланс и движения, филтриране по собствени критерии; заявяване на дебитна карта и кредитна карта; откриване на депозит; блокиране и активиране на карти в реално време; разсрочване на покупки с кредитна карта на 3, 6, 9 и 12 вноски; регистриране и безплатно плащане на битови сметки; предварително одобрен потребителски кредит мОББи като постоянна оферта на разположение при нужда; сключване на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“.

Обратно към всички новини