Нашето приложение за мобилно банкиране – UMobile, получи сребърно отличие на наградите „Мобайл Екселънс“

14.10.2016 г.

Първото участие на UMobile в конкурс за мобилни приложения донесе на Обединена българска банка и фирма „Мелон“, разработила потребителския интерфейс на приложението, сребърно отличие от наградите „Мобайл Екселънс“.

Официалното награждаване на победителите беше през октомври в гр. Атина, Гърция, а журито, отредило приза на UMobile, беше съставено от висшия мениджмънт на институциите, организатори на конкурса, от консултанти в сферата на мобилния бизнес и маркетинга, както и експерти по мобилните приложения.

Високи оценки UMobile получи за представеното страхотно потребителско изживяване от това да банкираш мобилно по един и същ начин на всички електронни устройства и операционни системи. С UMobile клиентите на ОББ имат възможност за бърз, лесен и сигурен достъп до справки за всички банкови продукти и най-популярните банкови трансакции.

„UMobile е резултат от усилената работа и постоянството на три екипа: Мелон Текнолоджис, Мелон България и разбира се, ОББ. За нас е чест да получим тази важна награда заедно с нашия чудесен партньор“, коментира г-н Панайотис Влахос, изпълнителен директор на „Мелон България“ ЕАД.

„ОББ е банка, която стои зад клиентите си и през последните 25 години търси новаторски подходи за обслужване на техните нужди. Затова стъпихме на дългогодишния си опит, за да предложим най-удобния и потребителски ориентиран подход в мобилното банкиране. Тази награда е не само доказателство за нашето непрестанно търсене на начини да бъдем модерна и иновативна банкова институция, но и признание за нашите екипи, които са напълно отдадени на разработването на най-модерното приложение за мобилно банкиране на българския пазар“, сподели Ламбрина Гечева, директор дирекция „Платежни продукти и услуги“ в ОББ.

Наградите „Мобайл Екселънс“ са насочени към сферата на мобилния бизнес и маркетинг и хвърлят светлина върху най-оригиналните практики и подходи. Те се организират за втори път от Boussias Communications и ELTRUN (Изследователски център за електронен бизнес към Атинския университет по икономика и бизнес), подкрепени от HAMAC (Гръцката асоциация на компаниите за мобилни приложения), EEKT (Гръцката асоциация на мобилните оператори), SEPE (Федерацията на гръцките компании за информационни технологии и комуникации), iab Hellas (Гръцко бюро за интерактивна реклама), GRECA (Гръцката асоциация за електронна търговия) и HACE (Гръцката асоциация на компютърните инженери).