Клиентите на ОББ вече ще могат да извършват най-масовите трансакции електронно и без сертификат

20.05.2015
  • Функционалността е достъпна за физически лица и позволява извършване на основните трансакции

Възможност за основни трансакции от настолен компютър или мобилно устройство без да се налага да инсталират сертификат ще имат клиентите-физически лица на електронното банкиране на ОББ от 20 май 2015 г.

Нововъведението ще им позволи напълно сигурно и само с въвеждане на потребителско име и парола да извършват най-масовите финансови операции:
  • превод между собствени сметки;

  • обмяна на валута;

  • захранване на собствена кредитна карта;

  • потвърждаване на битови плащания и смяна на режим;

  • плащане на данъци (чрез функционалността „Моите данъци“)

 
Новата възможност ще бъде достъпна за всички физически лица, клиенти на електронното банкиране на ОББ без необходимост от допълнителна заявка. По този начин банката се стреми да създаде удобна и сигурна среда за банкиране на своите клиенти, като улесни достъпа им до основни банкови трансакции в рамките на собствените им сметки.
 
В същото време трансакциите, насочени към сметки на други лица или фирми, ще продължат да се извършват с използване на сертификат, токен устройство или SMS на ниво отделна транзакция.
 
За удобство на клиентите си ОББ вече предлага възможността за вход в електронното си банкиране без сертификат, с верифициран с банката имейл адрес, който да послужи като потребителско име.
 
ОББ полага дължимата грижа за безопасността на своите клиенти и техните финансови операции, като напомня, че всеки потребител на електронното банкиране на ОББ също може да предпази своите лични и банкови данни и операции. Това е възможно, като се информира периодично за актуалните мерки за сигурност, публикувани в секция Сигурност на електронното банкиране на ОББ. Наред с това ОББ обръща внимание, че никога не иска чрез уеб сайт или имейл лични данни или информация за потребителски имена, пароли, номера на банкови сметки или банкови карти.