KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Връзка с нас

Връзка с нас

phone
0700 117 17

Национална линия

mobile
*7171

Кратък номер за абонати на мобилни оператори

international phone
+3592 483 1717

За връзка от чужбина

mobile icon
*6777

Дистанционно кандидатстване за кредитни продукти
(за абонати на мобилни оператори)

mail icon
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

locations widget icon locations widget icon

Клонове и банкомати

Клонове и банкомати

Изберете най-удобния клон или банкомат

Онлайн/Мобайл Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

Онлайн/Мобайл

tariffs widget icon tariffs widget icon

Тарифи и общи условия

rates widget icon rates widget icon

Курсове

Валутни курсове

към

Касов
Безкасов
Курс продава
0.00000
0.00000
Курс купува
0.00000
0.00000
Фиксинг на БНБ
0.00000
EN

Иновативната изложба „Дигитално мастило“ в ОББ Галерия

date

03 май 2019

Иновативната изложба на картини с добавена реалност „Дигитално мастило“, собственост на ОББ, ще гостува в ОББ Галерия на ул. „Света София“ №5 до 10 май 2019 г. Шестте картини, които оживяват благодарение на мобилно приложение, са достъпни за всички желаещи да се насладят на добавената реалност към графиките. Входът е свободен за гостите на галерията всеки делничен ден и събота.

Дебютът на изложбата се състоя по време на представянето на мултибанкинг – новата функционалност на мобилното приложение ОББ Мобайл. Изложбата предизвика интереса на гостите с впечатляващите произведения на Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише, както и със специално създадената за случая картина на Златка Узунова, вдъхновена от приложението ОББ Мобайл. Всички платна оживяват и разкриват неочаквана добавена реалност чрез специално приложение. Добавената реалност допълва историята на всяко от произведенията и дава нови възможности за интерпретация и преживяване на изкуството. Спонтанните реакции на посетителите са доказателство за въздействието, което иновацията оказва върху хората. Допълнително предизвикателство се оказва и виртуалното активиране на иглуто на ОББ, познато от поредица рекламни клипове за мобилно банкиране, в което главни герои са семейство ескимоси. Интериорът на леденото жилище може да бъде разгледан, след като гостите преминат през специален виртуален портал.

След 10 май 2019 г., любителите на новаторски идеи ще имат възможност да се насладят на картините от „Дигитално мастило“ в два столични търговски центъра. На 11 и 12 май изложбата ще гостува в „Парадайс мол“, а на 18 и 19 май 2019 г. ще бъде в „Сердика център“. След това изображенията с добавена реалност започват своята обиколка из страната.           

Оживяването на произведенията става възможно благодарение на усилията на Златка Узунова и Димо Чотров от „Лаборатория Виртуална и разширена реалност - София Тех Парк“, ръководени от проф. Стоян Малешков. За тях „раздвижването“ на произведенията е възможност да съчетаят творчество и технология в общо произведение на изкуството.

Да направи бъдещето част от днешната реалност е предизвикателство, което ОББ приема с желание и с убеждението, че иновациите са приложими във всички сфери на съвременния живот. Прилагането на широк спектър иновативни решения е част от визията на ОББ за развитие и усъвършенстване.

Обратно към всички новини