Електронно банкиране без използване на сертификат

18.12.2017 г.

Уважаеми клиенти,

За Ваше удобство представяме нов допълнителен вариант за достъп до активни операции през електронно банкиране – без сертификат, като се запазва максимално високо ниво на сигурност.

От 18.12.2017 г. можете да извършвате и подписвате трансакции без използване на персонален сертификат, независимо от използвания браузър, бързо, сигурно и удобно, както и досега.

Вече не е необходимо да изтегляте нов или да подновявате изтичащ сертификат.

Потвърждаването на трансакции към нови сметки ще става с нов вид уникално генериран динамичен код за съответното плащане. Уникалният код се изпраща като SMS съобщение заедно с детайлите на трансакцията на предварително обявения от клиента мобилен номер за електронно банкиране. 

Клиентите на ОББ, които използват електронното банкиране със софтуерен или хардуерен U-code, могат да продължат да го използват и без сертификат.

Стъпки при плащане без сертификат:

  1. Въведете потребителското си име и валидна парола в електронното банкиране и сложете отметка „Активни операции“.
  2. Въведете динамична парола от SMS или софтуерен/хардуерен U-code според предварително избрания от Вас начин за идентификация.
  3. Ако плащането е към нова сметка, молим Ви да го потвърдите с получената SMS парола.

Новата функционалност може да се използва както от физически лица, така и от бизнес клиентите на банката, като е необходимо да имат обявен номер на мобилен телефон за услугата. Предоставянето или актуализирането на мобилен телефонен номер може да направите:

  • с обаджане в Центъра за обслужване на клиенти в работното време на Банката за физически лица;
  • чрез попълване на карта за промяна на данни, подписана от законовия представител на фирмата в обслужващия клон на ОББ за бизнес клиенти.

Въвеждането на този нов начин за използване на електронното ни банкиране е поредната стъпка, която правим с цел подобряване на предлаганите от нас услуги, за да отговорят още по-ефективно на Вашите потребности.