Обединена българска банка с приз за корпоративен партньор на инициатива за здравословен начин на живот

12.03.2012 г.

Обединена българска банка бе удостоена с приз за корпоративен партньор на националния проект на Министерството на физическото възпитание и спорта "Никога не е късно за ново начало". Награждаването се проведе на 8 март \четвъртък\ в церемониалната зала на МФВС. С него приключи първата кампания на МФВС за поощряване на здравословния начин на живот и спортната активност на българите в трудоспособна възраст.

 

Сертификатите за корпоративна подкрепа бяха връчени лично от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Обединена българска банка бе сред дванадесетте партньора на инициативата, в която се включиха милион и половина българи в периода ноември 2011 – февруари 2012 г Служители на банката бяха поощрени да спортуват заедно със своите семейства, приятели и колеги за един по-здравословен начин на живот. В рамките на организирания по време на инициативата междукорпоративен турнир по футбол отборът на Обединена българска банка завоюва първо място.

 

Доволни сме от реализирането на проекта, който срещна широка подкрепа от обществеността”, заяви министър Нейков и отправи специална благодарност към партньорите на проекта, който се осъществи с финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

За проекта „Никога не е късно за ново начало“

Инициативата „Никога не е късно за ново начало“ е част от кампанията на Министерството на физическото възпитание и спорта за популяризиране на здравословния начин на живот чрез масовия и аматьорски спорт. Целта на проекта е подобряване на трудоспособността и постигане на промяна в нагласите на българина към спортуването и физическата активност. Първата кампания от проекта стартира през ноември 2011 г. , провокиран от информацията, че 55% от българското трудоспособно население изобщо не спортува, като в същото време около 70% от гражданите между 18 и 65 години смятат, че повишаването на физическата им активност би подобрило качеството им на живот. На финала бе установено, че в резултат на кампанията 83% от българите са информирани за ползата от спорта и физическата активност и влиянието им върху здравето и физическото и психическото състояние на човека, а 26 на сто (или близо 1,3 млн. души) са научили, че МФВС организира кампания за популяризиране на масовия и аматьорския спорт.
За повече информация относно инициативата посетете http://www.zastrashen.bg.