Обединена българска банка и списание National Geographic България наградиха астроном от БАН

08.10.2013 г.

 

  • Най-добрите фотографии от конкурса „Светът в един флаг“ са представени в изложба на Моста на влюбените
 
Обединена българска банка и списание NationalGeographicБългария връчиха първа награда на астронома от БАН Галин Борисов по време на официалното откриване на изложбата „Светът в един флаг“. Изложбата, която може да бъде разгледана на Моста на влюбените до 21 октомври 2013 г., е посветена на едноименния фотографски конкурс и включва 40 от най-добрите фотографии на участниците от надпреварата.
 
„Подкрепихме конкурса и изложбата „Светът в един флаг“, защото сме убедени, че вдъхновението и желанието да представиш различна гледна точка с помощта на собственото въображение трябва да се стимулират. Обединена българска банка съдейства и партнира на десетки културни прояви, за да може все повече таланти и техните произведения да намират реализация“, каза Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“, Обединена българска банка.

Конкурсът „Светът в един флаг“ беше организиран от Обединена българска банка, National Geographic България и National GeographicChannel по случай 125-годишния юбилей на Националното географско дружество. Условието беше участниците да представят интерпретация на флага на Дружеството, придържайки се към неговата цветова схема – синьо, кафяво и зелено. 10-членно жури, съставено от дизайнери, фотографи, редактори и представители на организаторите, оцени творческия замисъл и качеството на всяко едно предложение и определи победителите.
 
„От името на Санома Блясък България, издател на списание National Geographic България, и от името на нашите колеги от National Geographic Channel България бих искал да изкажа благодарностите ни към Обединена българска банка за подкрепата на конкурса и за това, че споделят ценностите на NationalGeographic”, посочи Николай Караджов, директор издания в Санома Блясък България.
 
Галин Борисов от Варна спечели журито със своя флаг „Планински импресии”. Победителят е докторант в Института по астрономия, както и в Националната астрономическа обсерватория Рожен към Българската академия на науките. В първата петица се класираха още: Свилен Панайотов от София с флаг „Човек и земя”, Давид Манолов от Етрополе с флаг „Светът през моите очи”, Елеонора Гаврилова от Мездра с флаг „Небе, земя, вода” и Красимир Матаров от Благоевград с флаг „Цветен свят”.
 
Наградата на публиката и чек за 125 щатски долара спечели Димитър Тодоров от Пловдив с флаг „Висящи между небето и земята”. Неговият проект събра най-много гласове на сайта 125natgeo.bg. Всички флагове, участвали в конкурса, могат да бъдат разгледани на 125natgeo.bg.
  
За конкурса „Светът в един флаг“
Конкурсът „Светът в един флаг“ беше организиран от списание National Geographic България, National Geographic Channel България и Обединена българска банка по случай 125-годишния юбилей на Националното географско дружество. Всеки участник трябваше да сглоби флаг от три свои снимки, като се придържа към цветовата схема на официалния флаг на Дружеството – синьо, кафяво и зелено, символизиращи небето, земята и водата. Близо 1800 бяха предложенията за българска интерпретация на флага на Националното географско дружество, които взеха участие в конкурса „Светът в един флаг”.
 
За Обединена българска банка
Учредена през 1992 г., след сливането на 22 български регионални търговски банки, Обединена българска банка е първият и най-мащабен консолидационен проект в българския банков сектор. Банката поддържа и развива устойчива политика на корпоративна социална отговорност като част от активния си ангажимент към обществото, неговите членове, неговата история и бъдеще. Цялостната стратегия на Обединена българска банка в сферата на корпоративната социална отговорност е насочена към няколко основни линии на подкрепа, тясно обвързани със съхраняването на обществените устои в исторически и културен план, с поощряването на иновативните изяви в изкуството и науката, с подкрепата за спорта и активния начин на живот и не на последно място – с отговорността към уязвимите членове на обществото.