„Йерма“ на Театър „Българска армия“ закри фестивала „Сцена на кръстопът 2014“ под патронажа на Обединена българска банка

24.09.2014 г.
 
  • Режисьорът Диана Добрева прие почетната статуетка на Банката
 

Постановката „Йерма“ на Федерико Гарсия Лорка в изпълнение на трупата на Театър „Българска армия“ под патронажа на Обединена българска банка постави финалния акорд на 18-тото издание на фестивала „Сцена на кръстопът“. Под бурните аплодисменти на пловдивската публика Обединена българска банка закри знаковото събитие, връчвайки почетна статуетка на режисьора на пиесата Диана Добрева.

Обединена българска банка избра да бъде патрон именно на „Йерма“ заради чистия емоционален заряд и автентичен театрален подход, с който постановката се отличава и печели сърцето на публиката. Именно тази откровеност ни впечатли и подтикна към емоционално-логичното й превръщане в наш фаворит на фестивала „Сцена на кръстопът““, заяви по време на закриването Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“ на Обединена българска банка.
 
Банката, която е част от спонсорската общност на фестивала, връчи почетната си статуетка на Диана Добрева, под чиято режисура се реализира безсмъртното произведение на Лорка.
 
Подкрепата на Обединена българска банка за постановката и фестивала е отражение на стремежа ни да почитаме изкуството в най-чистата му форма, да поощряваме творческия порив и да съдействаме за привличането на все повече почитатели на Мелпомена в театрите“, допълни Анка Костова, отправяйки благодарност за впечатляващата игра и към водещите актьори Радина Кърджилова и Веселин Анчев.
 
„Йерма“ бе финалното представление от афиша на „Сцена на кръстопът“, чието издание тази година включваше представянето на редица постановки на водещи български театри, успели да впечатлят както зрителите, така и критиката през изминалата година. Чрез партньорството си с фестивала в Града под тепетата Обединена българска банка разгърна линията си на корпоративна социална отговорност в подкрепа на българската култура и изкуство, която през 2014 г. включваше успешни проекти като поставянето на операта „Борис Годунов“ пред храм-паметника „Св. Александър Невски“, фестивала „Опера в парка“, Мартенски музикални дни, Варненско театрално лято и 30-годишното издание на фестивала „Аполония“.