UBB 3-D Secure: Сигурно плащане с карта в интернет

Инвестираме във Вашата сигурност! Представяме Ви нашата услуга за сигурно плащане с карта в интернет.

Какво е UBB 3-D Secure?

UBB 3-D Secure е услуга за удостоверяване на самоличността на картодържателя при онлайн трансакции в интернет, която Обединена българска банка предоставя съвместно с Международните картови организации (МКО) VISA и MasterCard.
 
Чрез брандираните услуги „Verified by Visa“ и „MasterCard SecureCode“, ние предоставяме допълнителна сигурност към процеса на онлайн пазаруване (електронна търговия), правейки Вашия интернет престой по-безопасен, а вашата самоличност на картодържател – защитена.
 
Това е схема за проверка на автентичност, при която идентичността на всяка от страните, участващи в трансакционния процес, се удостоверява на другата страна.
 
Удостоверяването на самоличността на картодържателя се постига чрез обмен на тайна парола, чрез която картодържателят се идентифицира пред издателя на своята карта. След това издателят потвърждава тази идентичност на търговеца.
 
В тази схема Международните картови организации (МКО) застават между трансакционните страни, като предоставят свързващи и регистрационни услуги за участниците. По този начин картодържателят знае, че извършва трансакция при истинския търговец, а търговецът знае, че пред него стои и ще заплаща действителният картодържател.

Какви са ползите от UBB 3-D Secure?

UBB 3-D Secure Ви защитава от кражба на самоличността и от измами с карти.
 
Регистрацията Ви за участие в 3-D Secure автентикационните схеми ще Ви даде освен сигурност и повече права за оспорване на измамни трансакции. Ако интернет търговецът, при когото пазарувате, не участва в 3-D Secure автентикационна схема, то той няма да е в състояние да провери Вашата самоличност, следователно, не би могъл и да докаже, че именно Вие сте направили трансакцията.
 
Това ще Ви предпази от некоректни опити за приписване на трансакции на Ваше име.

Как да се регистрирате за UBB 3-D Secure?

Вие имате VISA / Visa Electron или MasterCard / Maestro карта, издадена от Обединена българска банка?
За да се регистрирате за услугата, посетете информационните страници на брандираните 3-D Secure схеми на Международните картови организации - Verified by Visa на VISA и MasterCard SecureCode на MasterCard. От тези страници Вие ще може да продължите към регистрация. Услугата е напълно безплатна!
 
Ако вече сте регистрирали картата си за 3-D Secure услугите „Verified by
Visa“ или „MasterCard SecureCode“, можете да се възползвате от нашата допълнителна услуга по управление на Вашата регистрация, включваща:
  • промяна на регистрационни данни;
  • смяна на регистрационен статус на картата;
  • преглед на промени в регистрационните данни;
  • преглед на Вашите SecureCode трансакции.
Ако имате въпроси или нужда от съдействие по отношение на Вашата регистрация за или използване на „Verified by Visa“ и „MasterCard SecureCode“, може да се обърнете към Центъра за обслужване на клиенти на Обединена българска банка на денонощния телефон 0700 11717.
Или ни се обадете
0700 117 17
7171
Кратък номер за абонати на мобилни оператори от България
+3592 483 1717
Номер за връзка от страната и чужбина
Обратно към всички предложения