U-code защитава E-банкиране на Обединена българска банка

Устройство генерира еднократна парола, валидна 32 сек. Електронно устройство, генериращо пароли за еднократно използване, повишава сигурността при достъпа до Интернет банкиране за активни операции.

Само с две натискания на бутона  на U-code клиентът получава защитен достъп до Интернет банкиране на Обединена българска банка - U-online. Устройството осигурява еднократна парола, която се въвежда в указано място, в страницата на електронното банкиране на Обединена българска банка.

Паролата е 6-цифрена и е валидна в рамките на 32 секунди. Преди да е изтекла валидността на паролата, клиентът натиска повторно бутона на U-code и получава трицифрен код за валидност на сайта, който трябва да сравни с показания в U-online.

Устройството U-code осигурява допълнителна защита за извършване на операции, заедно със стандартните пароли за вход и банков сертификат. То е универсално за всички фирмени и лични сметки. Лесно е за употреба и не се нуждае от допълнително инсталиране на софтуер.

Устройството може да се използва от всяка точка на света, по всяко време, а срокът за използване е 5 години, срещу еднократна такса от 30 лева.