U-code защитава E-банкиране на Обединена българска банка

07.09.2009 г.

Устройство генерира еднократна парола, валидна 32 сек. Електронно устройство, генериращо пароли за еднократно използване, повишава сигурността при достъпа до Интернет банкиране за активни операции.

Само с две натискания на бутона  на U-code клиентът получава защитен достъп до Интернет банкиране на Обединена българска банка - U-online. Устройството осигурява еднократна парола, която се въвежда в указано място, в страницата на електронното банкиране на Обединена българска банка.

Паролата е 6-цифрена и е валидна в рамките на 32 секунди. Преди да е изтекла валидността на паролата, клиентът натиска повторно бутона на U-code и получава трицифрен код за валидност на сайта, който трябва да сравни с показания в U-online.

Устройството U-code осигурява допълнителна защита за извършване на операции, заедно със стандартните пароли за вход и банков сертификат. То е универсално за всички фирмени и лични сметки. Лесно е за употреба и не се нуждае от допълнително инсталиране на софтуер.

Устройството може да се използва от всяка точка на света, по всяко време, а срокът за използване е 5 години, срещу еднократна такса от 30 лева.