Обединена българска банка връчи специалната си награда за принос в изкуството на Живко Петров

29.08.2014 г.
  • Композиторът получи отличието на банката по време на официалното откриване на 30тото юбилейно издание на Фестивала „Аполония“
Обединена българска банка връчи специалната си награда за принос в изкуството на композитора и пианист Живко Петров. Традиционното вече отличие беше връчено по време на официалното откриване на 30тото юбилейно издание на Празници на изкуствата „Аполония“ в Созопол на 28 август 2014 г.
 
Специалният приз на Обединена българска банка се дава на заслужил творец, който е допринесъл за развитието на изкуството и културата в България. Сред досегашните носители на приза са музикантът джазмен Антони Дончев, режисьорът Камен Калев, певицата Белослава, актьорът Камен Донев и др. Наградата беше връчена от Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“ на Обединена българска банка.
 
„С огромно удоволствие връчваме наградата на Живко Петров – творец, доказал с работата и творческите си партньорства, че за изкуството няма граници, а успехът е резултат от обединени усилия. Радваме се, че призът ни отива при него именно през 2014 г., когато отбелязваме 20-годишното партньорство между Обединена българска банка и „Аполония“ в подкрепа на изкуството“, каза Анка Костова.
 
Обединена българска банка връчва наградата като генерален спонсор на Празници на изкуствата „Аполония“. Банката подкрепя фестивала вече 20 години, като част от политиката си за постоянна подкрепа на изкуството и културата в България.
 
Ден след откриването – на 29 август от 23 ч. стартира обновения Клуб Аполония/Сцена Обединена българска банка на остров „Св. Кирик и Юлита“ в стария Созопол с изпълнение на Белослава. Програмата ще зарадва меломаните и с концерти на „Акустична версия“, KOKA MASS JAZZ, виртуозния Теодосий Спасов, Камелия Тодорова, група DURTY PURCHASE, атрактивните SENTIMENTAL SWINGERS и още много.
 
По време на Фестивала Обединена българска банка отново организира ателието „Фотография за малките“ – двудневно обучение по фотография за деца и техните родители. В рамките на два дни – 30 и 31 август 2014 г. ентусиасти с фотоапарати ще учат тънкостите на заснемането от фотографа и създател на ателието Алберто Стайков. Курсовете се провеждат в Градската градина в Созопол.
 
Юбилейното издание на „Аполония“ – едно от най-старите културни събития у нас е изпъстрено с богата и наситена с новости и традиции програма, за да зареди с енергия и позитизъм почитателите на изкуството у нас – начинание, което Обединена българска банка с гордост подкрепя вече две десетилетия.