Обединена българска банка подкрепя международния фестивал „Сцена на кръстопът“

04.09.2013 г.

Обединена българска банка е основен спонсор на международния фестивал „Сцена на кръстопът“, който традиционно ще се проведе между 10 и 23 септември 2013 г. в Пловдив. Подкрепата на това културно събитие е част от дългосрочната политика на банката в областта на изкуството и културата в България.

 
„Тази година с гордост партнираме на „Сцена на кръстопът“ – едно от най-значимите културни явления в България“, коментира Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“, Обединена българска банка.
 
Тя взе участие в пресконференцията, която се проведе вчера в Пловдив по повод предстоящото откриване на фестивала на 10 септември 2013 г. „Щастлива съм от факта, че фестивалът всяка година привлича все повече почитатели на културата и театралното изкуство. Това е сигурен знак, че усилията в подкрепа на изкуството не остават незабелязани“, каза г-жа Костова. Пресконференцията бе открита от проф. Стефан Данаилов – основател и творчески директор на фестивала и г-н Иван Тотев, кмет на община Пловдив, домакин на събитието.
 
Тази година в програмата на „Сцена на кръстопът“ са включени различни атрактивни представления, арт срещи, работилници на открито, изложби и спектакли. В рамките на фестивала посетителите ще имат възможността да бъдат сред първите, които ще видят премиерата на спектакъла „Възвишение“ на режисьора Иван Добчев, както и „Женско царство“ на Мариус Куркински, „Почти представление“ на Явор Гърдев, „Гарванът“ на Бина Харалампиева и много други постановки. Театралното събитие ще бъде закрито с постановката „Хората от Оз“ с участието на Цветана Манева, Атанас Атанасов, Вежен Велчовски, Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова.
 
Представленията започват всеки ден от 19.00 и/или 19.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ (Бившия синдикален дом), като всеки желаещ може да си купи билет от касата на Драматичния театър в Пловдив, както и от специално откритата за случая каса в близост до театралните колони.