Обединена българска банка награди Камен Донев на Аполония

03.09.2013 г.

Специалната награда на банката беше връчена на церемонията по официалното  откриване

 Обединена българска банка награди актьора Камен Донев за доказания принос на българския творец в областта на театъра и изкуството. Традиционният приз беше връчен на официалното откриване на Празници на изкуствата „Аполония“ в Созопол на 30 август 2013 г.

 

Специалното отличие на Обединена българска банка се дава на заслужил творец, който е допринесъл за развитието и усъвършенстването на изкуството и културата в България. Сред досегашните носители на приза са музикантътджазмен Антони Дончев, режисьорът Камен Калев, певицата Белослава и др. Наградата беше връчена от Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“, Обединена българска банка.

 

„Радвам се и се гордея, че тази вечер е израз на 19-годишното партньорство между Обединена българска банка и „Аполония“ в подкрепа на изкуството. Всяка година ние награждаваме млад артист, който по някакъв начин е допринесъл за развитието на българската култура и изкуство и е заслужил обичта на публиката“, каза Анка Костова.

 

Отличието представлява пластика с антично изображение на делфин – едновременно древен символ на финансовите взаимоотношения между хората и митичен спътник на Бога на изкуствата Аполон. Традиционно, призът се изработва от пловдивската скулпторка Лина Маджарова.

 

 

Обединена българска банка връчва наградата като генерален спонсор на Празници на изкуствата „Аполония“. Банката подкрепя фестивала за 19 поредна година, като част от всеобхватната й политика за дългосрочна подкрепа на изкуството и културата в България.

 

Ден след откриването – на 31 август от 23 ч., започна „Щурм на младите в джаза“ – поредица от концерти на талантливи български изпълнители, които до 7 септември ще се развихрят на сцената на Обединена българска банка Клуб и ще забавляват посетителите със своите майсторски изпълнения. Концертите стартираха с група Free Style, Southwick, Маги Алексиева MEY и The Band  Метаморфоза, а днес почитателите на джаз музиката ще се забавляват в компанията на Мирослав Иванов и Квартет и група Da New Generation. 

 

Днес е последният шанс за всички желаещи да се включат в „Обединена българска банка Фотография за малките“ обучение по фотография за деца и техните родители, което се провежда по инициатива на Обединена българска банка в рамките на „Аполония“. Курсовете по фотография започват в 9.00 и продължават до 17.00 часа в Градската градина в Созопол.

 
С реализацията на тези курсове Обединена българска банка се стреми не само да провокира интереса на децата към фотографията, но и да насочи тяхното внимание към изграждане на фотографски умения и познания.