Най-добрите български биатлонисти получиха награди от Обединена българска банка

15.05.2012 г.

 

На официална церемония в Музея на спорта днес най-добрите български биатлонисти от изминалия сезон 2011/12 г. получиха награди на Българската федерация по биатлон. Спортистите с призови класирания бяха отличени с парични премии на стойност 34 000 лева, осигурени от Обединена българска банка.
 
Сред наградените биатлонисти бяха Красимир Анев, Владимир Илиев, Михаил Клечеров, Нина Кленовска, Ния Димитрова, Латинка Коева, Бойко Харизанов, Християн Стоев и др. Спортистите бяха приветствани от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който ги поздрави за спечелените отличия през изминалия сезон и им пожела успешна подготовка за Олимпиадата в Сочи, както и добри класирания на световните първенства. Награди на биатлонистите връчиха също така Екатерина Дафовска, председател на Българската федерация по биатлон, Анка Костова, директор „Връзки с обществеността и спонсорство“ в Обединена българска банка, и др.
 
Осигурените от Обединена българска банка премии на биатлонистите са част от партньорската програма на банката с Българската федерация по биатлон, чрез която Обединена българска банка подпомага развитието на този спорт у нас и допринася за успешната подготовка на състезателите.
 
За подкрепата, която оказва за развитието на биатлона в България и на родните състезатели, Обединена българска банка получи специален благодарствен плакет от председателя на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска.