Изложба „Златна Тракия - Изображения на божества, хора и животни» стартира на пешеходния мост до НДК

28.06.2013 г.
  • Обединена българска банка дари на Столична община 30 изложбени съоръжения за експозиции на открито
 
От 17 юни до 30 юли ще продължи изложбата «Златна Тракия - Изображения на божества, хора и животни», наредена върху пешеходния мост до НДК с фотографии на Николай Генов, подбрани от проф. Валерия Фол и реализирана с подкрепата на Обединена българска банка. Кметът на София, Йорданка Фандъкова официално откри изложбата и получи като дарение от Обединена българска банка 30-те изложбени конструкции.
 
Експозицията представя необичаен поглед към достигналото до нас наследство от древните траки, обитавали българските земи преди образуването на Дунавска България. Акцентът е върху моделираните от майсторите и изобразените от художниците лица на богове и богини, на владетели и техните спътници, на фантастични животни.
 
Това е първа изложба в Постоянна галерия на открито върху пешеходния мост до НДК, станала възможна благодарение на Обединена българска банка.Банкатаофициално дари на Столична община изработените 30 изложбени конструкции, с размери 2.3 м. х 1.8 м., които ще превърнат мястото в постоянна експозиция на открито.