Главният изпълнителен директор на Обединена българска банка, г-н Димитриос Анагностопулос, поема нова важна позиция в Националната банка на Гърция

12.01.2013 г.

Г-н Стилиян Вътев поема позицията на Главен изпълнителен директор на Обединена българска банка

 
На 28 декември 2012 г., на извънредно заседание Съветът на директорите на Обединена българска банка прие оставката на г-н Димитриос Анагностопулос и го освободи от длъжността Главен изпълнителен директор на Банката, считано от 28.12.2012 г. Членовете на Борда одобриха също и предложение до извънредното Общо събрание на акционерите на Банката, което ще се проведе през 2013 г., за освобождаване на г-н Димитриос Анагностопулос в качеството му на член на Съвета на директорите. 
 
Обширният банков опит на г-н Димитрис Анагностопулос на мениджърски позиции в Ситибанк – Атина, Финансбанк – Истанбул, както и в Обединена българска банка, е водещата причина за поемането на ново предизвикателство в групата на НБГ, присъединявайки се към екипа по проекта за предстоящото сливане между Национална банка на Гърция и Eurobank, Гърция. Съветът на директорите на Обединена българска банка искрено благодари на г-н Димитриос Анагностопулос за неговия плодотворен принос към изпълнителния мениджмънт на Обединена българска банка и му пожела успех в бъдещата му професионална кариера в групата на НБГ. 
 
Съветът на директорите избра г-н Стилиян Вътев за Главен изпълнителен директор на Банката. Г-н Вътев е също и Председател на Съвета на директорите на Обединена българска банка.
 
Г-н Вътев е част от мениджмънта на Банката от нейното основаване през 1993 г. Той беше главен изпълнителен директор на Обединена българска банка преди избирането на г-н Анагностопулос, заемайки тази позиция в продължение на 15 години от 1997 г.