BRAIN GAMES идва в България със съдействието на Обединена българска банка

17.09.2013 г.
  • Банката подкрепя излъчването на документалната поредица по National Geographic Channel България

Обединена българска банка подкрепя излъчването на документалната поредица BRAIN GAMES в България – предаването, което постигна най-висок рейтинг в историята на National Geographic Channels в САЩ. Новият сериал, чиято премиера в България е на 18 септември в 20:55 ч., ще използва илюзии, игри за ума и интерактивни експерименти, за да разкрие възможноститена човешкия мозък.

 
„Обединена българска банка се включи в предизвикателството BRAIN GAMES, защото вярваме в неограничените човешки възможности и потенциала, който всеки от нас носи в себе си“, коментира Анка Костова, мениджър „Връзки с обществеността и спонсорства“ на Обединена българска банка. Именно с подкрепата на банката се излъчва първият сезон BRAIN GAMES в България.
 
Поредицата BRAIN GAMES предлага тренировка за мозъка с демонстрации и ангажиране на зрителите в интерактивни загадки. Изумителните илюзии, игри и предизвикателства карат зрителя да се пита дали да вярва на очите си. Всеки епизод на Brain Games ще изследва различна темa като внимание, страх, усещане, чувство за време и памет.
 
Дни преди премиерата на ТВ формата в България, в София се проведе най-голямата групова тренировка на мозъка. В късния следобед на 13 септември посетителите на The MALL станаха свидетели на смайващи експерименти и тренираха ума с логически задачи и оптични илюзии по време на събитие по повод предстоящата премиера на предаването.
 
Присъстващите имаха възможност да участват в игри, интерактивни загадки и илюзии и по този начин да тренират най-могъщата гейминг машина – човешкия мозък. Сред гостите на събитието беше известният психотерапевт Мадлен Алгафари, която представи научното обяснение за феномените и реакциите на различните мозъчни центрове, а представителят на гейминг общността в България – Мартин Кадинов, даде съвети как да не се поддаваме на предизвикателствата, пред които ни изправя собственият мозък.
Отговор на въпроса защо именно нашият мозък прави възможни фокусите и магията разкри маг Андрей, който направи няколко демонстрации с публиката и обясни защо сме склонни лесно да вярваме на оптическите измами.
 
Задачи, игри и илюзии ще могат да се тестват и по време на фестивала ON!Fest, който ще се проведе между 20 и 22 септември 2013 г. в Интер Експо Център.
 
 
За BRAIN GAMES
BRAIN GAMES е продуциран за National Geographic Channels International от National Geographic Television (NGT) с изпълнителен продуцент Джери Колбър. Хамиш Микура от National Geographic Channels International е изпълнителен вицепрезидент и ръководител на отдел „Международно съдържание”.
 
За National Geographic Channels International

National Geographic Channels International (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е търговско предприятие, собственост на National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group. То подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music.

В световен мащаб National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 38 езика.

 
За Обединена българска банка

Учредена през 1992 г. след сливането на 22 търговски банки, Обединена българска банка е първият и най-мащабен консолидационен проект в българския банков сектор. Банката поддържа и развива устойчива политика на корпоративна социална отговорност като част от активния си ангажимент към обществото, неговите членове, неговата история и бъдеще. Наред с ключовите си линии на подкрепа, насочени към съхраняването на културно-историческото наследство, подпомагането на българския спорт и изкуството, Обединена българска банка дава сериозен приоритет и на науката и иновативните проекти, развиващи човешкия потенциал.