Бързи преводи Western Union

Бързо и лесно получавайте и изпращайте преводи през Western Union в цялата клонова мрежа на Обединена българска банка.

Описание на услугата

За Western Union: Western Union е услуга, улесняваща изпращането и получаването на пари. Всеки ден тя помага да поддържате връзка с любимите хора навсякъде по света чрез бързи, сигурни и достъпни парични преводи с мрежа от около 470 000 представители в над 200 държави.

Услуги, предлагани от Обединена българска банка и Western Union:

 • Паричен превод от чужбина към България – малките радости скъсяват големите разстояния и Вие, които сте у дома, го знаете най-добре. С Western Union получавате парите си бързо.
 • Паричен превод от България към чужбина – можете да помогнете на любимите си хора, които са далеч, без значение къде се намират.
 • Паричен превод от България за България – дори когато не сте в чужбина, но сте далеч от семейството си, можете да направите нещо мило за хората у дома. С Western Union е лесно да превеждате лева, евро или щатски долари навсякъде в България. Можете да използвате някое от нашите над 1200 представителства в цялата страна, за да изпратите пари, а близките Ви – да ги получат.

Изпращане на пари стъпка по стъпка:

 1. Отидете до най-близкия клон на Обединена българска банка. Всичко, което трябва да направите, е да представите валиден документ за самоличност, да ни кажете в коя страна искате да изпратите пари, сумата, която искате да изпратите, и пълното име на получателя.
 2. След като внесете сумата, която искате да изпратите, и дължимата такса, операторът на Western Union Ви дава разписка, потвърждаваща извършването на трансакцията.
 3. Проверете данните в разписката, за да се уверите, че са въведени правилно, и я подпишете.
 4. Разписката включва контролния номер на преводa (MTCN: десетцифрено число) и платената сума.
 5. Времето за получаване на парите зависи от условията на услугата, която сте избрали, както и от работното време на различните представители и часови зони. В определени държави, за да изтегли парите, получателят трябва да каже на оператора и контролния номер на превода (MTCN).

Получаване на пари стъпка по стъпка:

 1. Елате в най-близкия клон на Обединена българска банка. Всичко, от което се нуждаете, е валиден документ за самоличност. Моля, кажете на служителя от коя държава е преводът, пълното име на изпращача, точната сума, която очаквате, както и контролния номер на превода (MTCN
 2. За да направи плащането, служителят на Western Union ще провери документа Ви за самоличност, както и информацията, която сте предоставили.
 3. Проверете данните, напечатани в разписката за получаване на пари, за да се уверите, че са точни, и я подпишете. Служителят ще Ви даде парите, както и разписката.

Такси за услугата

Таксите за парични преводи Western Union са стандартни и се плащат само от изпращача. Информация за тарифата на Western Union може да намерите в секция Полезни документи.
 
За повече информация за услугите на Western Union, моля, свържете се с нашия център за обслужване на клиенти на 0700 117 17 или *7171.

 

Получаване на Western Union преводи по телефона

Услугата е предназначена за всички клиенти на ОББ – физически лица, които имат открита сметка или ползват кредитна карта от банката и получават преводи през Western Union.

ОББ разработи тази изцяло нова услуга за българския пазар, за да осигури възможност на клиентите си да получат превод от Western Union бързо, лесно и удобно с едно обаждане на 0700 117 17 или на *7171 (за абонати на мобилни оператори). 

Само 3 стъпки са необходими за получаването на превод от Western Union по телефона:

 1. Свържете се с нашия Телефонен център на 0700 117 17 или *7171  и изберете бутон 2 – За физически лица, а след това бутон 3 – За Битови сметки и преводи Western UnionОбаждането ще се прехвърли към служител.
 2. Съобщете 10-цифрения код за превода от  Western Union.

 3. Посочете лична сметка или карта за получаване на превода.

Получените средства могат да се ползват веднага.

Новата услуга на ОББ е достъпна всеки работен ден от 08.30 до 17.00 часа. Тя позволява на клиентите бързо и удобно да получат своите преводи без попълване на документи, чакане на опашки и носене на пари в брой.

Допълнително удобство за клиентите на ОББ е и възможността да използват средствата по получени преводи с дебитна или кредитна карта както, когато и където пожелаят.

Или ни се обадете
0700 117 17
7171
Кратък номер за абонати на мобилни оператори от България
+3592 483 1717
Номер за връзка от страната и чужбина
Обратно към всички предложения