Търговски Клуб

ОББ Търговски Клуб

„ОББ Търговски Клуб“ e създаден от Обединена българска банка заедно с КВС Банк, Белгия с цел включване в глобалната инициатива на банките от Trade Club Alliance за стимулиране международния бизнес на техните надеждни клиенти чрез свързването им в единна онлайн мрежа.

Клубът представлява модерна, интернет-базирана платформа, съчетаваща в себе си модул за откриване и свързване с потенциални търговски партньори и модул за достъп до полезна пазарна и търговска информация по страни и региони.

Клубът е отворен за членство за фирми, клиенти на ОББ – малки и средни предприятия, корпоративни и международни компании, покриващи определени критерии, дейност, ориентирана към външни пазари, годишни приходи от продажби и други. Повече от 18 банки-партньори в Aлианса гарантират за надеждността на своите клиенти, включени в платформата.

Банките и банковите групи, членове на Trade Club Alliance към момента са:

Вижте видеото с представяне на платформата.

С „ОББ Търговски Клуб“ Вашият бизнес не познава граници!

Платформата на „ОББ Търговски клуб“ е достъпна  на адрес https://trade.ubb.bg/club/bg/.

Стъпки за създаване на бизнес профил и визитка в ОББ Търговски клуб


За допълнителна информация и потенциална регистрация, можете да се обърнете към отговорния за контактите с Вашата компания служител в ОББ.

ОББ Търговски клуб в цифри

Глобалната мрежа от компании в Trade club непрекъснато расте и към момента наброява повече от 18 000 фирми от 44 държави от целия свят. Те са с разнообразно портфолио и присъствие на основните международни търговски коридори в целия свят.

Разпределението между компаниите, представени в платформата, е както следва:

Сектор/Промишленост

Годишен Оборот

Профил

20% Селско стопанство

28% с до 2 млн. евро

25% Производители

13% Машиностроене

23% с 2-5 млн. евро

19% Износители

10% Добив и обработка на метали и минерали

15% с 5-10 млн. евро

17% Доставчици на услуги

8% Автомобилна индустрия

22% с 10-50 млн. евро

12 % Дистрибуция

7% Химическа промишленост

5% с 50-100 млн. евро

11% Вносители

6% Текстилна промишленост

3% със 100-150 млн. евро

2% Търговци

5% Производство на пластмасови изделия

2% със 150-250 млн. евро

1% Търговци на едро

 

4% с над 250 млн. евро

1% Агенти

 ОББ Търговски клуб съдържа голяма база данни с повече от 24 000 страници с търговска информация за съответните държави (данни за внос/износ, митнически и държавни регулации, секторна информация, пазарни статистики и логистични данни).

Често задавани въпроси

1. Какво е ОББ Търговски клуб?

ОББ Търговски клуб е част от Trade club Alliance. Идеята за създаването му е инициирана през 2015 г. от Банка Santander и се основава на желанието за свързване на надеждни бизнес клиенти на едни от най-големите регионални банки от целия свят, членуващи в Алианса. Клубът представлява иновативна онлайн платформа за намиране на международни търговски партньори.

2. Какви предимства получавате като членове на ОББ Търговски клуб?

Платформата предлага на своите членове ценната възможност да потърсят или да бъдат представени пред потенциални международни партньори. Алгоритъмът за намиране на съвпадение на платформата и/или мениджърът на общността ще Ви предложат най-подходящите бизнес възможности, съобразени с Вашите бизнес интереси. По този начин можете да осъществите директен контакт с повече от 18 000 компании от целия свят, които търсят нови международни партньори. От своя страна, много чуждестранни компании могат да Ви разпознаят като подходящ техен нов партньор и да се свържат с Вас.

В допълнение получавате и лесен достъп до повече от 24 000 страници с полезна търговска информация за продуктите и услугите на регистрираните компании, както и анализи, статистики, данъчни и регулаторни изисквания, такси, митническа и логистична информация за всеки пазар, който би представлявал интерес за Вас.

3. Трябва ли да заплащам за членството си в ОББ Търговски клуб?

Не, ОББ предлага на своите бизнес клиенти напълно безплатен достъп до всички ресурси на ОББ Търговски клуб.

4. Как мога да стана член на ОББ Търговски клуб?

Членството е отворено за компании, клиенти на ОББ – малки и средни предприятия, корпоративни и международни клиенти, ориентирани към външни пазари и покриващи определени критерии, като годишни приходи от продажби, добра кредитна история и др.

За допълнителна информация и потенциална регистрация, можете да се обърнете към отговорния за контактите с Вашата компания служител в ОББ.

5. Какъв е основният език в платформата?

Потребителите на платформата са представители на компании от целия свят, поради тази причина основният език за комуникация в платформата е английски. Препоръчваме Ви да попълните полетата за бизнес информация и визитката на компанията на английски език. Това ще увеличи шансовете Ви за намиране на най-подходящите за Вашия бизнес партньори. Препоръчваме Ви също да осъществявате поне първоначалната комуникация на английски език или на съответния език на адресата.

6. Какво да направя, за да съм сигурен, че ще получа най-подходящите за бизнеса ми предложения, и/или че моят профил ще бъде предлаган на подходящите потенциални мои бизнес партньори?

Успехът на профила Ви в платформата, като във всяка социална мрежа, започва от правилното и изчерпателно попълване на Вашата бизнес визитка и профил. Това ще даде възможност на алгоритъма на платформата да открие максимално голям брой съвпадения на предлаганите и съответно търсените от Вас и другите членове на платформата продукти и услуги.

Подробна информация за стъпките за създаване на бизнес профил и визитка може да видите тук.

7. Колко надеждни са бизнес партньорите, които намирам в платформата?

Компаниите от платформата ОББ Търговски клуб са клиенти на добре познати международни банки и самите те се явяват референт за тяхната надеждност. Въпреки това препоръчваме да направите предварително проучване на потенциалните си партньори. ОББ не носи отговорност за каквито и да e преки, косвени, или последващи вреди, включително, но не само, щети от загуба на стоки, имущество, репутационен риск, финансови загуби или загуби на данни или други.

За повече информация относно ОББ Търговски клуб, можете да пишете тук.