Повече информация Затвори More info I agree
Затвори I agree

Индивидуални клиенти

UBB 3-D Secure: Сигурно плащане с карта в Интернет

 

Регистрирай се тук!Регистрирай се тук!

 

 

 

ОББ инвестира във вашата сигурност!

 

Представяме ви нашата услуга за сигурно плащане с карта в Интернет:

UBB 3-D Secure е услуга за удостоверяване на самоличността на картодържателя при онлайн транзакции в Интернет, която ОББ предоставя съвместно с Международните картови организации (МКО) VISA и MasterCard чрез брандираните им услуги “Verified by Visa” и “MasterCard SecureCode”.  

 

С тази услуга ние предоставяме допълнителна сигурност към процеса на онлайн пазаруване (електронна търговия), правейки вашия Интернет престой по-безопасен, а вашата самоличност на картодържател – защитена.

 

Какво е 3-D Secure?

 

“3-D Secure” е признатият в картовата индустрия стандарт за онлайн защита на самоличността. Това е схема за проверка на автентичност, при която идентичността на всяка от страните, участващи в транзакционния процес се удостоверява на другата страна.

Удостоверяването на самоличността на картодържателя се постига чрез обмен на тайна информация или парола, чрез която картодържателя може уникално да се идентифицира пред издателя на своята картата.  След това издателят потвърждава тази идентичност на търговеца.  

В тази схема Международните картови организации (МКО) застават между транзакционните страни, като предоставят свързващи и регистрационни услуги за участниците.

По този начин картодържателят знае, че извършва транзакция при истинския търговец, а търговецът знае, че пред него стои и ще заплаща действителният картодържател.  

Оттук и произходът на наименованието “3-DSecure” – от обезопасената комуникация между три среди (домейни) - картодържател (чрез обслужващата го банка), МКО, Търговец (чрез обслужващата го банка).

 

Какви са ползите от участие в автентикационната схема 3-D Secure?

 

Механизмът на схемата 3-D secure е насочен към защита от кражба на самоличността на картодържателя и към борба с измамите.  С наличието на сигурен начин за идентификация в онлайн среда никой няма да може да претендира, че е вас дори, ако по някакъв начин притежава данните на вашата карта.

Регистрацията ви за участие в 3-D secure автентикационните схеми ще ви даде освен сигурност и повече права за оспорване на измамни транзакции. Ако Интернет търговецът, при когото пазарувате, не участва в 3-D Secure автентикационна схема, то той няма да е в състояние да провери вашата самоличност, следователно, не би могъл и да докаже, че именно вие сте направили транзакцията.

Това ще ви предпази от некоректни опити за приписване на транзакции на ваше име. 

 

Как мога да се регистрирам за участие в 3-D Secure e-commerce?

 

Вие имате VISA / Visa Electron или MasterCard / Maestro карта издадена от ОББ? Кликнете върху бутоните “Verified by Visa” и “MasterCard SecureCode” по-долу за да се прехвърлите към информационните страници на брандираните 3-D secure схеми на Международните Картови Организации – “Verified by Visa” на VISA и “MasterCard SecureCode” на MasterCard.  От тези страници вие ще може да продължите към регистрация. 

 

Вече сте регистрирани? Прегледайте или променете вашите данни от тук!

 

Ако вече сте регистрирали карта си за 3-D Secure услугите “Verified by Visa” или “MasterCard SecureCode”, предоставяни чрез ОББ, вие може да се възползвате от нашата допълнителна услуга по управление на вашата регистрация, включваща:

  • Промяна на регистрационни данни
  • Смяна на регистрационен статус на картата
  • Преглед на промени в регистрационните данни
  • Преглед на вашите SecureCode транзакции

 Свържете се с нас

 

Ако имате въпроси или нужда от съдействие по отношение на вашата регистрация за или използване на Verified by Visa и MasterCard SecureCode, може да се обърнете към Центъра за обслужване на клиенти на ОББ на денонощния телефон 0700 11717.
 
Препоръчваме ви да прочетете инструкциите на Центъра за обслужване на клиенти преди да се обадите. 
 

 

 

 Регистрирай се тук!Регистрирай се тук!